Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pohrdáme sami sebou?

Když několik posledních let sleduji dění v naši zemi, říkám si, že žijeme ve zvláštní době. V poměrně velké míře se u nás projevuje úpadek morálky, nechováme úctu k našim hodnotám a osobnostem, zapomínáme na minulost. Nastavený systém nám neustále nutí, jak musíme být tolerantní a nemilosrdně trestá jakýkoliv projev odporu. Z národu se stává jen jakýsi článek v rámci zvláštního společenství, které si říká Evropská unie. Netvrdím, že Evropská unie není v určitých aspektech i přínosem, narážím na příliv finančních prostředků, které sem právě odtud proudí. Je ale nepřijatelné, aby byly peníze důvodem k mlčení a namlouvání si, jak je pro nás členství v tomto společenství nezbytné. To by totiž pak znamenalo, že pro "pár špinavých zlaťáků" jsme ochotni zaprodat sami sebe. Proč zde tohle všechno zmiňuji? Protože stále více nabývám dojmu, že pod vlivem EU je Česká republika postupně demograficky pohřbívána a my to naprosto alibisticky přehlížíme.

 

ISLAMIZACE ČR

V souvislosti s ochranou našich hodnot si musíme uvědomit, co je dnes nejvíce ohrožuje nebo bude ohrožovat v budoucnu. Jsem přesvědčen, že to bude politika multikulturalismu, kterou vykazuje právě zmiňovaná Evropská unie. To je ta politika, která pod vlajkou humanity pomalu ničí a přetváří jednotlivé státy. S multikulturalismem je dnes nejvíce spojován problém islamizace, lidé se bojí a nikdo se jim nemůže divit, mají na to právo. I když si většina společnosti toto nebezpečí uvědomuje, je tu pořád spoustu lidí, kteří jsou příliš pohodlní a tato problematika je nezajímá, nebo ji nejsou ochotní řešit. Chápu, že si každý chce užívat, bavit se, mít se dobře, ale pokud budeme přehlížet problém, který nepochybně máme, tak dopadneme velmi zle. Svoboda není samozřejmost, když se budeme chovat nezodpovědně, můžeme o ní velmi lehce přijít a s ní pochopitelně také o veškeré naše hodnoty. Zdůrazňuji, že problémem samozřejmě nemusí automaticky být samotní muslimové, problémem je však jejich náboženství, tedy islám. Toto totalitní náboženství káže zavraždit každého, kdo v něho nevěří. Přesto jsou mezi námi dokonce lidé, kteří se označují za tzv. obhájce islámu. Pokud mi někdo řekne, že obhajuje islám, musím si myslet, že je buď nemocný nebo velmi nebezpečný. Četli obhájci islámu korán? Jak chtějí obhájít stovky nenávistých veršů, které tato kniha obsahuje a které jsou namířené zejména proti židům a proti nevěřícím? Neustálé lhaní, jak násilnosti ve jménu islámu nemají s islámem nic společného už nezabírají a zabírat nebudou. Pojďme si tedy uvést pár libůstek z knihy, která by dnes bez problému mohla vycházet například v edici s „Mein Kampf.“ Korán 9:123 „Vy, kteří věříte! Bojujte proti těm z nevěřících, kteří jsou poblíže! Nechť ve vás naleznou tvrdost a vězte, že Bůh je na straně bohabojných.“ Korán 8:55 „Nejhoršími tvory před Bohem jsou ti, kdo byli zatvrzele nevěřící a stále ještě nevěří“. Korán 4:46 „Židy Alláh proklel pro jejich nevěru v islám.“ Korán 3:10 „V ten den nebudou nevěřícím majetky ani děti jejich proti Bohu nic platny a stanou se palivem pro oheň pekelný.“

 

ROZUMNÍ MLČÍ, POMATENCI SE ČINÍ

A tak zatímco spoustu z nás mlčí, jsou tu všelijací pomatenci a různé pochybné organizace, které svým počínáním ohrožují stát. Pojďme si tedy připomenout ty, kterým evidentně na žádných hodnotách a to ani na morálních nezáleží, naopak svým chováním nemají dle mého názoru daleko ke kolaboraci. Na pomyslnou špičku ledovce můžeme uvést paní ombudsmanku Annu Šabatovou, tu díky jejímu usilovnému lobbování za šátky ve školách zná dnes prakticky každý. Za zmínku pochopitelně také stojí různé neziskovky z Konsorcia nevládních organizací pracujících s migranty v ČR, o.s.. Nebuďme naivní, penízky za imigranty se hodí a čím více jich bude, tím lépe. Byla by neuvěřitelná chyba zapomenout na stranu zelených, ta je totiž lidmi, kteří podporují islám doslova prošpikována (Ondřej Liška, Šádí Shanaáh, Martin Škabraha a mnoho dalších). K osobě Martina Škabrahy se musím vyjádřit více, tento člověk totiž například tvrdí, že právo šaría je v omezené míře akceptovatelné. Na případu pana Škabrahy můžeme krásně vidět, že i vzdělaný člověk s vysokou školou může být jako občan k ničemu. Připomeňme také nesmyslný projekt „muslimové očima českých studentů“, který se do našich škol snažili dostat nekteří lidé. Můžeme se jen domnívat, co by vlastně zmiňovaný projekt přinesl, je však jisté, že České republice a českým občanům vůbec nic. Naštěstí tento nápad díky angažovanosti některých rodičů ztroskotal.

 

BUĎME SILNÍ A CHRAŇME SI NAŠÍ ZEMI

Pokud v dnešní době začnete vykazovat znaky vlastence, tedy člověka, který miluje svoji zemi a který je ochoten i bojovat, aby ji ochránil, může se velmi lehce stát, že místo přívlastku vlastenec, dostanete nálepku xenofoba a rasistické lůzy, kterou je nutné potlačit. Sám jsem se v podobné situaci několikrát ocitl. Pokud začnete dávat najevo, že máte oprávněné obavy z islámu a z lidí, kteří se k němu hlásí, zřejmě uslyšíte, ať jste více tolerantní. Přátelé, tolerance k netoleranci je zbabělost. Nechci se dočkat chvíle, až se nás jednou budou naše děti ptát, proč jsme nechali situaci zajít tak daleko a my jim budeme muset odpovědět, že jsme měli zavřené oči, i když jsme viděli.

Autor: Marek Morávek | neděle 15.2.2015 17:33 | karma článku: 32,50 | přečteno: 1446x
  • Další články autora

Marek Morávek

Sto let hokeje v Hradci? Navraťme klubu jeho identitu, navraťme mu původní klubové barvy

Královéhradecký hokejový klub plánuje změnu identity. Generální manažer Aleš Kmoníček o tom informoval v sekci ptejte se. Znovu tak začalo rezonovat téma možného návratu klubových barev v kombinaci červené, žluté a bílé.

29.2.2024 v 16:44 | Karma: 11,82 | Přečteno: 1275x

Marek Morávek

Národe prozři, uvědomění je tvé pravé já

Mezi ovocnými sady plných rozkvetlých stromů, za nimiž v dáli borové lesy se černají, ukrývají se úrodné lučiny, jež prastarý balvan stráží. A stejně jako v omšelém tom balvanu zub času hlodá, tak lid náš zapomíná.

22.1.2016 v 11:48 | Karma: 16,76 | Přečteno: 516x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 2
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 12496x
„Národ kupodivu není nikdy spasen ani ztracen vítězstvím nebo porážkou jedné strany, je-li v něm rozumnost rovnoměrně rozložena.“

 

Ferdinand Peroutka

Seznam rubrik