Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Silný národ nelze zničit, leda by se zničil sám

V dnešním blogu jsem si dovolil věnovat tématu s uprchlíky a zároveň krátce zareagovat na osoby Jaroslava Millera (rektor na UPOL) a Jiřinu Šiklovou (socioložka). Mimo to připomínám také úspěšné hnutí Islám v ČR nechceme.

 

Přistěhovalce pro pana rektora

Není to tak dlouho, co došlo v Olomouci k napadení aktivistů, kteří sbírali podpisy na petici proti imigračním kvótám. Zhruba dvacítka muslimů, kteří studují na místní vysoké škole (budoucí lékaři) zde aktivisty slovně urážela a vyhrožovala jim zotročením, navíc došlo také k poničení petičního stánku. Umírnění muslimové se tak ukázali v pravém světle, osobně zastávám názor těch, kteří tvrdí, že by tito lidé měli okamžitě ukončit studium a naši zemi opustit, nejsou hodni toho využívat zde svého práva na vzdělání a v žádném případě si nezaslouží pohostinnost naší země.

 

Událost je však zajímavá také tím, co posléze následovalo. Netrvalo dlouho a o incidentu začala informovat média, na ty následně prostřednictvím svého profilu na facebooku zaútočil Jaroslav Miller – rektor Univerzity Palackého v Olomouci, když označil článek v jednom z médií za xenofobní. Zároveň dodal, že by případě zřízení petice „chceme v ČR přistěhovalce“ neváhal a podepsal ji jako první. Pokud by někdy takováto petice skutečně vznikla a uprchlíci do ČR směřovali, navrhoval bych následující postup. Jelikož zde máme tolik šlechetných lidí, nenechával bych zajišťování ubytování a péči o uprchlíky na bedrech státu, vhodné by bylo jejich přerozdělení do domácností těch, kteří zmíněnou petici podepsali a kteří o jejich příchod usilovali. Pokud by tedy měl pan rektor rodinný dům, mohl by poskytnout přístřeší 3-4 uprchlíkům, v případě bytové jednotky by se nabízela možnost 1-2 uprchlíků. Zároveň by měl člověk, který tvrdí, že pro nás uprchlíci žádné nebezpečí nepředstavují, plnit roli jejich jakéhosi zákonného zástupce (minimálně po dobu, než se začlení). V případě, že by se přistěhovalec projevil nějakým trestným činem (či selhal jinak), měl by být následně vyhoštěn jak on, tak i jeho zákonný zástupce. Řady pseudohumanistů snažících se o zničení vlastní země by zřejmě rázem prořídly.

 

 

Islám a křesťanství není totéž!

V následujících řádcích si pro změnu dovolím zareagovat na slova socioložky Jiřiny Šiklové, která nám říká, abychom se nebáli islámu, protože se přece od křesťanství zase tolik neliší (rozhovor se socioložkou naleznete na parlamentnilisty.cz). Prostřednictvím myšlenek Roberta Tracinski, Billa Warnera a publicisty Tomáše Haase bych rád vysvětlil, proč se tato dáma tak zásadně mýlí. Když se dnes prakticky jakýkoliv den podíváme na internet, do novin, nebo jiných médií, narazíme na násilí spáchané ve jménu islámu. Pokud ale chceme hledat násilí spojené s křesťanstvím, musíme se vracet hluboko do minulosti, např. do dob křížových výprav. Můžeme také porovnat život Ježíše Krista a Proroka Mohameda, zatímco Ježíše násilí zabilo (on sám kázal mír), Mohamed naopak díky násilí získal svou moc a jen díky němu byl úspěšný. Pokud budeme porovnávat ranou historii obou dvou náboženství, zjistíme, že zatímco křesťanství bylo pronásledováno, islám získával svůj vliv skrze válečné dobývání.

 

Paní socioložka argumentuje také tím, že řada kapitol a statí v koránu je velmi podobná až shodná s těmi, které jsou v křesťanství či v judaismu. Tato dáma už ale úplně zapomíná na to, že judaismus i křesťanství prochází prakticky dva tisíce let vývojem, během něhož se mění a přizpůsobují společnosti. Pokud by se dnes musela znovu registrovat židovská nebo křesťanská církev, registrovala by se podle aktuálních předpisů a zákonů. V žádném případě ne podle textu Starého, nebo Nového zákona. Naproti tomu islám žádnou reformou nikdy neprošel a projít nemůže, co bylo v koránu nařízeno, dovoleno či zakázáno před jeden a půl tisícem let, je nařízeno, dovoleno či zakázáno dodnes. To jsou naprosto logicky a polopatě podaná fakta od výše zmíněných mužů, na základě kterých můžeme brát vyjádření Jiřiny Šiklové jako lež pohodlného člověka, který byl příliš líný na to, aby si tato fakta zjistil.   

 

 

Nenahraditelné hnutí

Ačkoliv jim řada lidí hází klacky pod nohy, oni stále sílí. Ano, narážím na hnutí Islám v České republice nechceme. Nemusíme s nimi souhlasit ve všem, ale musíme si uvědomit jejich význam a také jak nenahraditelní jsou. Byli to oni, kdo zde začal výrazně upozorňovat na problematiku islámu, díky nim jsme se dozvěděli o kauzách z českých mešit, nebo například o samotném významu halal produktů. Nemalá část jejich sympatizantů se následně dokázala sjednotit a společně vyvíjet tlak na společnosti, které vlastní právě halal certifikace a samotné produkty nabízejí. Stovky dalších zase plnili náměstí měst při demonstracích. Lidé z IVČRN se nebojí říkat pravdu a takoví lidé to mají v každé době těžké, teď když si připomínáme výročí 600 let od upálení Jana Husa, to asi nemusím dvakrát opakovat. Když tehdy Jan Hus šířil pravdu, byl označen za kacíře, dnes jsou lidé z tohoto hnutí v čele s Martinem Konvičkou označováni za radikály a nácky. Jsou tak označováni přesto, že zlo islámu často přirovnávají právě ke zlu páchaném v dobách nacismu, nebo přesto, že se veřejně distancují od uskupení typu dělnické strany a dalších.

 

Ačkoliv nemám úplně odborný přehled o tom, jak jsou na tom protiislámská hnutí v jiných zemích, troufnu si tvrdit, že Česká republika bude v tomto směru na vrcholu. Vděčit za to můžeme právě těmto lidem, které se já osobně nebojím nazvat novodobými odbojáři (ale to nikomu nevnucuji). Rostoucí podpora stále širší veřejnosti dává znamení, že se lidé s myšlenkami hnutí ztotožňují, což samozřejmě těžce nesou jeho odpůrci, kteří by ho nejraději zničili a jeho představitelé exkomunikovali. Právě angažovanost vlastních občanů je obrovsky důležitá a proto bych chtěl i já využít této možnosti a prostřednictvím svého blogu vyzvat všechny, aby byli slyšet a vidět, aby se nebáli říci svůj názor. Řiďme se tím, že budeme raději trpět pro to, že říkáme pravdu, než aby měla pravda trpět pro naše mlčení. V případě, že naše vláda podlehne tlaku a rozhodne o přijetí uprchlíků, musí počítat s tím, že tu jsou občané, kteří jsou připraveni k zahájení blokády hranic a letišť a k účasti na masivních protestech v ulicích našich měst. Pokud si někdo myslí, že Češi jsou schopni jen remcat a k činům se neodhodlají, velmi se plete a možná už brzo si na má slova vzpomene.  

 

 

Autor: Marek Morávek | pondělí 8.6.2015 19:16 | karma článku: 36,13 | přečteno: 1154x
  • Další články autora

Marek Morávek

Sto let hokeje v Hradci? Navraťme klubu jeho identitu, navraťme mu původní klubové barvy

Královéhradecký hokejový klub plánuje změnu identity. Generální manažer Aleš Kmoníček o tom informoval v sekci ptejte se. Znovu tak začalo rezonovat téma možného návratu klubových barev v kombinaci červené, žluté a bílé.

29.2.2024 v 16:44 | Karma: 11,82 | Přečteno: 1275x

Marek Morávek

Národe prozři, uvědomění je tvé pravé já

Mezi ovocnými sady plných rozkvetlých stromů, za nimiž v dáli borové lesy se černají, ukrývají se úrodné lučiny, jež prastarý balvan stráží. A stejně jako v omšelém tom balvanu zub času hlodá, tak lid náš zapomíná.

22.1.2016 v 11:48 | Karma: 16,76 | Přečteno: 516x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Volby by v březnu podle Medianu vyhrálo ANO. TOP 09 vypadává, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Aktualizujeme Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Pronájem kanceláře 46 m2
Pronájem kanceláře 46 m2

náměstí I. P. Pavlova, Praha 2 - Nové Město
13 500 Kč/měsíc

  • Počet článků 2
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 12496x
„Národ kupodivu není nikdy spasen ani ztracen vítězstvím nebo porážkou jedné strany, je-li v něm rozumnost rovnoměrně rozložena.“

 

Ferdinand Peroutka

Seznam rubrik