Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Spíše silná společnost, ale ta u nás prostě není a nemůže být neboť zažila dvě totality a ty jdou právě po tvůrčí vrstvě společnosti a její hlavě. Politici nám prostě pořád jak si suplují to co by přinášela zdravá společnost její ekosystém a to velké osobnosti jež mají altruistické jádro a chápou ducha doby, umí jej jasně popsat a vedou diskuse. Nejen velké osobnosti i společenskou komunikaci jež je motor vývoje společnosti.

Jak to že zde nemáme velké osobnosti tak jako dříve z celého společenského spektra. Třeba Čapek, Hlávek, J.Masaryk ... .

Problém  Evropy je že se nechala převládnout netvůrčí část populace základnu společnosti a ta nevidí dál než na vlastní potřeby a snadno je náchylná na rychlé soudy a je manipulovatelná ... .

Jestli by Evropa a naše země byla společensky zdravá, tak by už zde dávno vyvstala odpověď v podobě silné Evropy, jež si sama spravuje okolní regiony a nenechá si od světa mluvit do vlastní regionální politiky.

Zmizela by i současná politická garnitura jež je relikt minulé doby a je odtržena od reality.

Děj v okolních zemí nám v plné nahotě ukazuje to co je zde už přežité a kde jsou společenské problémy.

Zde nejde o sluníčkáře, ale o ovčonskou společnost jež bude vždy potřebovat mít veřejného nepřítele tak aby zahladila svoji frustraci ze své občanské neaktivity jež přináší zpětné reakce v podobě společenského a hospodářského stavu.

0 0
možnosti
JM

karma, souhlas, R^

0 0
možnosti
JK

Nejsme silným národem. Největším nepřítelem Čecha není muslim nebo eskymák, ale zase a pouze jen Čech...

0 1
možnosti
MT

Díky a naprostý souhlas ! R^[>-]

3 0
možnosti
MS

Pane Morávek Karma a děkuji za článek. Naprosto souhlasím s vaším nápadem osobně zainteresovat sluníčkáře a případně je vyhostitR^.Ale co se týče olomouckého incidentu svůj názor jsem nezměnil.Tenkrát jsem souhlasil s panem Polickým,který jen nabídl otázky k zodpovězení,přestože se s jeho názorem na imigraci nikdy neshodnu. Nebyl jsem tam,takže nemůžu objektivně posoudit,co se přesně stalo a nemůžu pochopit,že se nenašel nikdo,kdo by incident zdokumentoval. To už je ale jedno.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 12496x
„Národ kupodivu není nikdy spasen ani ztracen vítězstvím nebo porážkou jedné strany, je-li v něm rozumnost rovnoměrně rozložena.“

 

Ferdinand Peroutka

Seznam rubrik